LOVELETTERS

 
 

Het is elke keer een bloedspannend moment. Zitten ze dan, samen op de bank. Altijd voorover leunend, starend naar de tv. Stralend. Verwachtingsvol. Goedgestemd. Of, ‘erger’ nog, zitten ze thuis op de bank vanwege de grote afstand. In afwachting van de mail met de links naar de slideshow en gallery. Waar ik hun reacties niet meteen kan peilen. Het moment waar je zo hard voor gewerkt hebt: het tonen van de trouwfoto’s aan en de reactie van mijn bruidspaar.

Hoop ik dat ik ze linea reactie omverblaas? Reken maar. Tranen? Graag, liters liefst. De dankbaarheid is waanzinnig om te voelen. Dat je een ander iets onvergetelijks kunt geven, een soort digitale Professor Barabas-achtige teletijdmachine, maakt dit werk zo onwaarschijnlijk mooi.

Het bracht me op een idee. Natuurlijk kan ik zelf uit alle foto’s die ik jaarlijks schiet, mijn eigen favorieten kiezen. Mijn website staat er immers vol mee; trouwfoto’s die me raken. Iets met míj doen. Wat dan ook. Ik was echter veel benieuwder naar hún favoriet. Die ene foto die het meest dierbaar bleek.

En dit is wat mijn bruidsparen vertelden.

 

Loveletter van Luciano en Diane

“Dear Jesse,

When choosing our favorite picture ever of our wedding series, we thought that it would be really hard… but we were both dead set on the same picture! It’s the one where we’re laughing out loud, our hands entwined together, watching the surprise video project of our friends and family.

It takes us right back to the moment, absolutely enjoying the incredible creative messages put together for us from all over the continent. Seeing all this heartfelt silliness, all there in one place, was fantastic. We’re laughing like it’s no one’s business, holding on to each other for support. We think it looks like how life should be.

It also reminds us of how we had a week-long party in Italy, where everyone was at their best. We loved living the days before and after the wedding like a large family, including you.We’re eternally grateful that we got to spend those moments with those people, who mean so much to us. We all had the best of times creating precious memories and you managed to freeze them into frames, with power and grace.”

 

Loveletter van Peter en Femke

“Lieve Jesse,

Je vroeg ons onze allergrootste allerliefste foto te kiezen van onze fantastische bruiloft. Man, dát is moeilijk. We hadden alleen maar moois om uit te kiezen. Foto’s waar we prachtig op staan, foto’s die de sfeer waanzinnig weergeven, foto’s die précies raakten hoe wij de dag hebben ervaren. Echt, door jouw foto’s herleven wij de dag steeds opnieuw. En opnieuw. En opnieuw. En elke keer weer zijn we geraakt, met name omdat we precies weer weten hoe we ons toen voelden. Kiezen? Onmogelijk.

Maar, omdat we je zo’n briljante fotograaf vinden, je voelt alsof we er een vriend bij hebben en omdat we je MEGA dankbaar zijn; hier onze poging.

Deze foto ons het meest dierbaar. Dierbaar omdat hij zo goed treft wat er gebeurde. Omdat hij vragen opwekt. (Werkelijk íedereen die de foto ziet en er niet bij was vraagt wat er gebeurde op dat ene moment). Omdat je, als je goed kijkt, de hand van onze dochter op mijn arm ziet liggen. Omdat je iedereen ziet lachen en mijn emotie van het scherm ziet knallen. Om de liefkozing van zowel Minne als Peter, om het zonder gêne niet meer doorhebben dat ik gefotografeerd werd. Om het moment dat zo intiem en mooi was en gevangen is in jouw foto. Om alle herinneringen aan de speech van mijn moeder, het filmpje waarin Minne mama’s communiejurk droeg, om de muziek van LoveLetters (leuk, dat jouw rubriek zo heet ??), om alle beelden die oppoppen bij het zien van de foto. Je hebt waanzinnig goed ingetuned op dat wat er die dag gebeurde, te voelen, te zien, te horen was. Je stapte op het juiste moment in bij ons, met ons. We zijn je ongelooflijk dankbaar voor je mooie werk en het vastleggen van onze herinneringen.

Alle liefs, Femke en Peter”

 

Loveletter van Jake en Hannah

“We absolutely love all of our wedding photos. It’s very hard to choose a single favourite but if forced to I think we’d go for the dancing photo with Hannah being twirled with our shadows on the wall. We think it feels Peter Pan-like. Hannah loves that it shows off her dress. The colours are sharp. It captures the joy of the moment and is such skilled composition that it always gets a “wow, how did they take that photo?!”.

It was sincerely a pleasure to have you both at our wedding. You felt more like guests than photographers. You melted into the crowd so that we hardly noticed that photos were being taken, but you still managed to capture all the magic moments of our day.
We are very grateful that you were there and we have been recommending you to everyone we know. Keep your passports at the ready!”

 

Loveletter van Stefan en Carleen

Lieve Jesse (en Leonard),

De één op zoek naar de perfecte plaat, de ander naar de perfecte klik. Zo begon onze zoektocht naar een fotograaf voor ons huwelijk, een bezegeling van onze relatie, liefde en prachtige gezin.

We houden van het leven en dit te delen met familie en vrienden. Herinneringen maak je immers samen met de mensen die je dierbaar zijn. De pure emoties die hiermee gemoeid gaan wilden we herbeleven, voelen, iedere keer weer als we de foto’s zouden terugkijken. Iedereen kan foto’s maken, maar niet iedereen kan de emotie vatten. Na een kleine zoektocht in de juiste hoek was er al snel een klik. Het zit goed, het voelt goed. Met de toevoeging van Leonard hadden we een geweldig team. En dat bleek, de dag verliep ontspannen en jullie laveerden onzichtbaar en met een vrolijke klik tussen onze gasten door. Niet poseren, maar de echte emoties op de plaat. Met jullie was onze dag met recht ‘Better Together!’

Waar feest is zijn bubbels! Tenminste als wij erbij zijn! We laten geen moment voorbij gaan om samen met vrienden en familie een lekker bubbeltje te drinken. Vele mooie herinneringen van voorpret tot de “plop” zijn al gemaakt. Een champagnetoren kon dus niet ontbreken. Met alle dierbaren bij elkaar om een grote mooie toren. Met de inside jokes die we allemaal zo goed kennen en iedereen die weet wat komen gaat… Deze foto toont de essentie, een glas voor iedereen, het enthousiasme en de ontlading na een mooie ceremonie en een moment waar we met zijn allen op hebben gewacht; een nieuwe herinnering, samen!

Liefs,

Stefan & Carleen
 

Loveletter van Bobby en Stephanie

“1 juli 2016 ; een dag om nooit meer te vergeten.

Deze foto zegt alles voor ons. De magie van samen in het moment opgaan, met alle mensen waar wij zoveel van houden om ons heen. Het gevoel hebben dat je bijna uit elkaar spat van liefde.

Deze foto neemt ons meteen weer mee in het moment waarop deze foto is gemaakt. Na het jawoord werd een prachtige speech gegeven door één van onze getuigen; mijn zus. Hierin werden wij meegenomen in de afgelopen 9 jaar van onze relatie en kregen wij de mooiste ingrediënten voor een prachtig leven als man en vrouw.

Een ceremonie vol humor, mooie woorden, verrassingen, een traan, kippenvel over je hele lichaam maar bovenal TROTS!!”

 

Loveletter van Aki en Britt

“Wij zijn een enigszins internationaal getint koppel. Een Nederlandse in Londen die gaat trouwen met een Brit die beide veel familie en vrienden in het buitenland hebben. Wat je dan ook als locatie kiest voor een bruiloft, een heel groot aantal mensen zal van ver moeten komen. Uiteindelijk kozen wij voor het Noord-Westen van Italië. Vluchten werden geboekt vanuit New York, Hong Kong, Kaapstad en alles wat er tussen zit.

Doordat onze familie en vrienden verspreid wonen over de hele wereld, kunnen wij ons geen verjaardagsfeestje herinneren waarvoor iedereen kon komen. Vaak vieren we het dus maar niet en gaan we op vakantie. Zodoende besloten wij om voor deze gelegenheid een heel groot, maar intiem feest te organiseren om er intens van te kunnen genieten dat wij voor één keer in ons leven al onze geliefden om ons heen konden hebben.

Wij zijn op zoek gegaan naar een fotograaf die dit ‘genieten van’ kon vastleggen. Het was voor ons het meest waardevol om het geluk, het gelach, de tranen, het houden van in onze ogen, de knuffels, verbazing, dankbaarheid bij ons en bij onze gasten terug te zien in de foto’s die wij keer op keer weer inkijken.

Twee dingen waren voor ons enorm belangrijk tijdens het browsen van websites van fotografen: dat bijzondere momenten van de gasten en het samenzijn worden vastgelegd (in tegenstelling tot ‘stillevens’) en het kleurenpalet van de foto’s. Dat laatste kunnen wij niet uitleggen maar Jesse wel, toen ik hem aangaf wat wij nou precies zo mooi vonden aan specifieke foto’s/rapportages.

Jesse en Leonard kunnen dat, en veel meer, als geen ander. In elke foto hebben zij een moment gevonden waar het geluk en soms de emoties van af spatten.

Deze foto is één van onze favorieten. Tegen Engelse traditie in werd onze ceremonie gedragen door woorden van vrienden, familie en van ons zelf. Niet alleen wij, maar onze gasten werden overvallen door de bijzondere, hartverwarmende speech van onze (schoon-)zus en Jesse heeft de seconde gevonden waarin dit prachtig tot uiting komt.

Wij worden door deze foto het moment ingetrokken; het moment is zo emotioneel, de foto zo scherp, de tranen bijna voelbaar, het licht zo mooi. En zo heeft elke van de honderden foto’s zijn eigen herinnering, zijn eigen verhaal en kunnen wij oneindig nagenieten van de intens dierbare dagen die wij hebben beleefd in Piëmonte in augustus 2016.”

 

“We willen je nog heel graag laten weten hoe blij we zijn met de keuze voor jou. Alles voelde goed en vertrouwd. Je was er, maar als één van ons. Iedereen liet ons weten hoe tof je bent. Bedankt dat je bent zoals je bent. We zijn intens aan het nagenieten.” – Jona en Nicolette.

Loveletter van Jona en Nicolette

1 lievelingsfoto kiezen uit alle mooie momenten die jij voor ons hebt vastgelegd is onmogelijk. Maar met het mes op de keel…DEZE;-)
Het is zijn blik, zeer tevreden, duidelijk genietend van dit moment, die grijns rondom zijn mond en die knappe kop! En ik die zijn hand niet loslaat tijdens de ceremonie en liefdevol hem aankijk en zin heb in onze toekomst samen, vertrouwen & liefde & emotie dat is wat ik zie.
Maar hoop dat je ook de entree met mijn vader laat zien, mijn omaatje van 100 die ons ringmeisje was. Het mooie groene bos als decor, de relaxte sfeer. De fijne mensen die allemaal in onze harten zitten.  Onze lieve kindjes. Etc etc.

Dat jij erbij was Jesse en ons liefde & geluk heb weten te vertellen door je lens, zijn wij je nog altijd zeer dankbaar voor. We willen nog een keer en dan ook weer met jou erbij! Want wat een lol hebben wij gehad….

Veel liefs Jona & Nicolette

 

Loveletter van Alexander en Tine

“Hoe typische huwelijksfoto’s er uitzien, kon ons eigenlijk niets schelen :).

We zochten een ‘kameleon-fotograaf’ die échte foto’s maakt, met échte emoties en expressies. Foto’s die doen herinneren aan het gevoel dat we hadden en de sfeer die er was. We zijn ongelooflijk blij met het resultaat.”

 

Loveletter van Nick en Daisy

“Lieve Jesse. Geluk, liefde en verdriet… alle emoties gieren steeds opnieuw door ons heen als wij de super mooie foto’s van onze prachtige dag bekijken. Om dan een absolute favoriete foto te selecteren is bijna een onmogelijke opgave, aangezien er zoveel mooie foto’s tussen zitten. Elke foto met een eigen verhaal. Toch hebben we een poging gewaagd om een foto te selecteren die voor ons alles zegt.

De ceremonie was een belangrijk onderdeel van de dag voor ons.. Het moment dat we daadwerkelijk ‘Ja” tegen elkaar mochten gaan zeggen en de liefde aan elkaar mochten gaan verklaren. Vooraf wisten we al dat het weggeefmoment erg beladen zou zijn omdat mijn vader er die dag niet meer bij kon zijn… Daarnaast hadden we ook een paar uur van te voren te horen gekregen dat de vader van Nick om medische redenen ook niet aanwezig kon zijn.. De hele ceremonie was om die redenen erg emotioneel en beladen. In deze foto zie je alle emoties die we voelden! Stralen van vreugde, tranen van geluk en het verdriet om de afwezigheid van onze dierbare vaders! Kortom, deze foto beschrijft alles voor ons en blijft het een moment waar wij samen veel aan terug denken. Veel liefs!”

 

Loveletter van Luc en Aleid

“Mega leuk, heb net weer een uur op je website zitten wegzwijmelen bij alle mooie foto’s! Mega moeilijke vraag want we hebben echt meerdere foto’s waar we zooooo blij mee zijn. Maar goed als we toch moeten kiezen…

Deze foto is onze number 1. De ceremonie was voor ons het belangrijkste onderdeel van de dag, waarbij we voor onze dierbaren onze liefde aan elkaar hebben mogen verklaren en voor de wet hebben mogen vastleggen. De ceremonie zelf zat vol emotie en het hoogtepunt zie je op deze foto terug waarbij we allebei niet meer bij kwam van het lachen door de speech van onze beste vriend. Dit was voor ons een mega dierbaar moment en daar kijken we echt met heel veel plezier op terug!”

 

Loveletter van Erik-Jan en Trudy

“Flabbergasted! Dat waren we bij het zien van het eerste tipje van de sluier van de foto’s van onze dag! En nog ‘flabbergasterder’ bij het zien van de totale reportage! Tranen met tuiten…nog maar eens! Wat een vakman is Jesse! We hoefden niet verder te zoeken!! Het was heerlijk relaxt en de sfeer was TOP! Nogmaals veel dank voor het waanzinnig mooi vastleggen van deze prachtdag! En laten we vooral de afsluiting met het overheerlijk toetje niet vergeten: het winnen van een award bij De Masters of Dutch Wedding Photography met een foto van ons, genomen na het voorlezen van onze geloften. TROTS!”