Trouwen in het buitenland

 
 

Hoi, ik ben Jesse! Wat leuk om jullie te mogen verwelkomen op mijn website. Allereerst: van harte gefeliciteerd met jullie aanstaande bruiloft!

Als jullie op deze pagina zijn beland, zijn de plannen groots. Jullie gaan trouwen in het buitenland en zoeken de beste bruidsfotograaf om jullie grote dag en dat grote avontuur vast te leggen. Een monumentale klus, want besef goed dat je die fotograaf jouw eigen herinneringen toevertrouwt. Hoe je over 10 jaar terugkijkt op jouw trouwdag, en ik spreek uit ervaring, hangt voor een joekelgroot deel af van de foto’s. En dus van de klik die je met je fotograaf had. Het is wat mij betreft namelijk écht een kwestie van samen lachen, samen huilen.

De afgelopen jaren heb ik het geluk gehad om zelfs in verschillende werelddelen een buitenlandse bruiloft te mogen fotograferen. Bizar, eigenlijk. En bizar mooi, bovendien.

Trouwen in Italië staat het vaakst op mijn cv. Ik mocht tweemaal een bruiloft in Piëmonte fotograferen en was een keer de trouwfotograaf bij een huwelijk in Umbrië (bij Assisi) en, last but not least, bij een bruiloft in Verona. De stad van Romeo en Julia.

En was de Koptisch-Orthodoxe bruiloft in Caïro (!) al een onvergetelijk avontuur, dat gevoel had ik nog sterker de bruiloft op Sint Eustatius. Als Jack Sparrow met een camera, hard genoeg zwetend om de Caribische zee twee keer te vullen.

Ik wil je graag wat van die trouwfoto’s laten zien. Als de emoties en energie je aanspreken, hoop ik dat ik de kans krijg om kennis te maken. In mijn DNA en stijl van fotograferen draait alles om jullie en jullie bruiloft. Op een journalistieke, pure en ongedwongen manier. En altijd met een gigantische grijns op m’n gezicht. Mijn baan als bruidsfotograaf is namelijk een belevenis, omdat het voor de eeuwigheid is.

 
 

Fearless Award van de bruiloft in Piëmonte van Daniele en Eliza

 
 

Tja. Als ik één foto moet aanwijzen die symbool staat voor mijn werk, dan is het deze. De ‘Maxima traan’ van Eliza, de emotie, de energie, de focus. Alles klopt aan deze bruiloft. Ik heb er elke award mee gewonnen van de wedstrijden waarvoor ik dit beeld instuurde en vind het nog altijd mijn homerun foto.

 
 

Fearless Award van de bruiloft in Sint Eustatius van Sybolt en Marlies

 
 

Een echte Jesse-foto. Energie, spontaniteit, geluk, actie. En ook de gehele rijstvoorraad van het Schateiland-achtige eiland, inclusief de kurk van elke fles rum die hier in de gloriedagen werd leeggedronken. Één ervan recht voor zijn neus, één in een iets intiemer deel bij haar =)

 
 

Aki en Britt trouwen in Piëmonte

 
 

Zet een kleine 100 Nederlanders, Nigerianen en Britten in een achterlijk mooi hotel in de heuvels van Piëmonte en je hebt de bruiloft van Aki en Britt. Een fenomenale modern classic. Tradities waar mijn grote vriend, wingman en collega Leonard Walpot en ik nog steeds van watertanden. Priceless, letterlijk en figuurlijk.

 

“Het was voor ons het meest waardevol om het geluk, het gelach, de tranen, het houden van in onze ogen, de knuffels, verbazing, dankbaarheid bij ons en bij onze gasten terug te zien in de foto’s die wij keer op keer weer inkijken.” – Aki & Britt.

 
 

Luciano en Diane trouwen in Italië

 
 

Dit schitterende stel leerde ik kennen op de bruiloft van Daniele en Eliza. Luciano was destijds de ceremoniemeester, ditmaal waren de rollen omgedraaid. Of ik zin had om hun bruiloft in Italië te komen fotograferen. Koekoek. Ik zei sneller ja dan mijn camera kan schieten. Luciano en Diane als mijn Romeo en Julia. Hun trouwdag was onvergetelijk warm. En onvergetelijk mooi.

 
 
Meer bruidsreportages zien?

Dank voor jullie aandacht en interesse in mij als fotograaf! Nogmaals: uiteraard zijn jullie op zoek naar de beste bruidsfotograaf voor het vastleggen van jullie trouwdag en wie weet ben ik dat voor jullie! Daarvoor heb je natuurlijk wel meer beelden nodig dan de drie hierboven. Geen zorgen. Die heb ik.

 
Meer bruidsreportages zien?