VEELGESTELDE VRAGEN

 

Werk jij alleen?
Meestal wel, niet altijd. Als jullie mij boeken, ben ik er sowieso. Het boeken van een tweede fotograaf is ook mogelijk en een absolute aanrader. Dubbel paar ogen, dubbele momenten en dubbele emoties. Als het even kan, fotografeer ik samen met mijn vriend en topcollega Leonard Walpot, met wie ik Best Men Weddings heb opgericht.

Hoeveel tijd moeten we reserveren voor de fotosessie?
Dat hangt er vanaf hoeveel waarde jullie hechten aan ‘echte’ trouwportretten, maar mijn fotoshoots duren zelden langer dan een halfuur. Kunnen jullie daarna weer door met het genieten van de echte momenten.

Nog iets om rekening mee te houden: de mooiste foto’s maak je meestal niet om 13.00 uur ’s middags, maar aan het begin van de ochtend of aan het eind van de middag. Of, nog beter, tijdens golden hour. Zoals deze van Maikel en Marsha.

 
 

Bewerk jij de foto’s?
Maar natuurlijk. Uit alle foto’s die ik op jullie trouwdag maak, zoek ik de mooiste en die worden allemaal bewerkt. Ik fotografeer in kleur en zet ze handmatig om naar zwart/wit als de foto daarom vraagt.

Hoe krijgen wij de foto’s aangeleverd?
Hoge resolutie JPEGs via WeTransfer. De RAW-bestanden (het digitale negatief) worden niet geleverd.

Hoe lang moeten we eigenlijk op de uiteindelijke foto’s wachten?
Het bewerken van de foto’s kost veel meer tijd dan mijn aanwezigheid op jullie trouwdag zelf. Ik hanteer een periode van tien tot twaalf weken, maar in het hoogseizoen (mei, juni, september) kan dit langer duren.

Moeten we een voorschot betalen?
Ja. De boeking is definitief na het overmaken van de reserveringsfactuur.

Worden onze trouwfoto’s geplaatst op jouw website?
Grote kans als ik er heel blij mee ben, maar dat staat niet vast. Die beslissing ligt bij mijzelf, maar gaat natuurlijk wel in overleg.

Verwacht jij een lunch of diner?
Ik verwacht zeker niet dat ik tussen de bruid en bruidegom mag aanvallen op een vijfgangendiner, maar ik stel het wel enorm op prijs als ik een klein hapje mee mag eten. Een stuk bruidstaart gaat er meestal ook wel in 😉

Wat voor apparatuur gebruik je?
Professionele camera’s en lichtsterke objectieven van Canon en natuurlijk Apple.